Παναρισμένα κολοκυθάκια στο φούρνο


Παναρισμένα κολοκυθάκια στο φούρνο

Παναρισμένα κολοκυθάκια στο φούρνο
Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 12 κολοκυθολούλουδα
  • 6 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1 σκελίδα σκόρδο.Προσθέτουμε4 κουταλάκια του γλυκού δυόσμο
  • 6 κουταλιές της σούπας λάδι
  • μισό κουταλάκι του γλυκού τριμμένη πιπερόριζα (τζίντζερ)
  • αλάτι


Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες. Χωρίζουμε τα κολοκυθολούλουδα στη μέση και κρατάε τα πέταλά τους. Ψιλοτρίβουμε το δυόσμο και το σκόρδο και τα ανακατεύουμε με τη φρυγανιά και την πιπερόριζα (τζίντζερ).

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε δύο στρώσεις αλατισμένα κολοκυθάκια και τα πέταλα των κολοκυθοανθών. Πασπαλίζουμε την κάθε στρώση με το μείγμα της φρυγανιάς και περιχύνουμε με το λάδι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 15 λεπτά στους 180 βαθμούς C, μέχρι να ροδίσουν.