Αχλάδια σε κόκκινο κρασί


Αχλάδια σε κόκκινο κρασί

Αχλάδια σε κόκκινο κρασί
Υλικά για 4 άτομα

  • 4 μεγάλα αχλάδια
  • 3 φλιντζάνια (600ml) κόκκινο κρασί
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια
  • 6 γαρίφαλα
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • φλούδα λεμονιού και μέρος από το χυμό του

Συνταγή

Αφαιρείτε τις φλούδες από τα αχλάδια πολυ προσεκτικά, αφήνοντας άθικτα τα κοτσάνια τους και τα τρίβετε με μισό λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

Στο μεταξύ, βράζετε 5-6 λεπτά το κρασί με τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα, την κανέλα και τη φλούδα του λεμονιού. Σε μικρή χύτρα βάζετε τα αχλάδια (πλαγιαστά) και τα περιχύνετε με το κρασί (πρέπει να τα σκεπάζει). Τα βράζετε (κλείνοντασ την βαλβίδα) για 15 λεπτά περίπου. Ότανα ανοίξετε τη χύτρα, τα αχλάδια θα πρέπει να έχουν πάρει όμορφο κόκκινο χρώμα.

Μυστικό μαγειρικής: Αν δεν έχετε χύτρα ταχύτητας πρέπει να υπολογίσετε 1 ώρα για το βράσιμο των αχλαδιών, σε πολύ σιγανή φωτιά και με την κατσαρόλα σκεπασμένη.