Τούρτα Φράουλες a la crème


Τούρτα Φράουλες a la crème

Τούρτα Φράουλες a la crème
Υλικά για 10 άτομα

  • 3 δίσκοι παντεσπάνι
  • 850ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές σιρόπι φράουλα
  • 10 γραμ. φύλλα ζελατίνα
  • 1 κιλό φραουλες
  • 100 γραμ. ζάχαρι άχνη
  • λικέρ γκραν μαρνιέ, ρούμι
  • 4 κουταλιές μαρμελάδα φράουλα
  • 1 μεγάλο ακτινίδιο

Συνταγή

Μουσκέψτε τα φύλλα ζελατίνα. Στύψτε τα και λιώστε τα σε 1 ½ κουταλιά ρούμι. Χτυπήστε στο μίξερ 300 γραμ. φράουλες προσθέτοντας 50 γραμ ζάχαρη άχνη και το σιρόπι. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και 3 κουταλιές γκραν μαρνιέ. Ανακατέψτε τον πουρέ φράουλα με τη μισή κρέμα γάλακτος και βάλτε την κρέμα στο ψυγείο.

Ανακατέψτε 80 ml γκραν μαρνιέ με την ίδια ποσότητα νερού. Ψιλοκόψτε 400 γραμ φράουλες, βάλτε ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα, αλείψτε το με το γκραν μαρνιέ και στρώστε πάνω τη μισή κρέμα φράουλα. Τοποθετήστε τις μισές κομμένες φράουλες, σκεπάστε με το δεύτερο παντεσπάνι και επαναλάβετε όπως προηγουμένος.

Σκεπάστε με το τρίτο παντεσπάνι και αλείψτε το με το γκραν μαρνιέ. Σε χαμιλή φωτιά, λιώστε την μαρμελάδα με μια κουταλιά ρούμι και ότνα κρυώσει στρώστε την επάνω στο παντεσπάνι. Γαρνίρετε όλη την επιφάνεια της τούρτας με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Στολίστε την τούρτα με τις φράουλες και το ακτινίδιο.