Κοτόπουλο με ελιές


Κοτόπουλο με ελιές

<strong>Κοτόπουλο με ελιές</strong><br />
    Υλικά για 4 άτομα <br />
    <br />
    <ul>
  <li>2 στήθη κοτόπουλο κομμένα στα 4</li>
    <li>2 κουταλιές της σούπας βούτυρο</li>
    <li>2 κουταλιές της σούπας λάδι</li>
    <li>1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο</li>
    <li>2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες</li>
    <li>2 πιπεριές (πράσινη και κίτρινη)</li>
    <li>250 γραμ μανιτάρια κκομμένα σε φετάκια</li>
    <li>1 ποτηράκι λευκό κρασί</li>
    <li>1 μαγειρικός κύβος κότας</li>
    <li>180 γραμ ντοματάκια κονσέρβας</li>
    <li>150 γραμ πράσινες ελιές</li>
    <li>6 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος</li>
    <li>αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο, μαιντανός ψιλοκομμένος και βρασμένα ζυμαρικά για το σερβίρισμα.
     </li>
</ul>
      <strong>Συνταγη</strong><br />
<br />

    Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο. Ζεσταίνετε σε αντικολλητική κατσαρόλα το λάδι με το βούτυρο και ροδίζετε τις μερίδες του κοτόπουλου 2-3 λεπτά. Βγάζετε το κοτόπουλο από το τηγάνι και προσθέτετε το κρεμμύδι  και το σκόρδο. Τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτετε τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τέλος τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.<br />
<br />

    Ξαναρίζνετε το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέτετε τα ντοματάκια, τις ελιές, τον μαγειρικό κύβο του κοτόπουλου, το κρασί και την κρέμα γάλακτος. Βράζετε 15 λεπτά. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τα ζυμαρικά, πασπαλισμένο με μαιντανο.