Ντοματόσουπα με ψωμί και μυρωδικά


Ντοματόσουπα με ψωμί και μυρωδικά

Ντοματόσουπα με ψωμί και μυρωδικά
Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 350 γραμ μπαγιάτικο χωριάτικο ή σπιτικό ψωμί κόρα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο.Προσθέτουμε1 κρεμμύδι
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 1 κουταλιά φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • 1 ½ λίτρο ζεστό χωμό λαχανικών
  • λάδι, αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε σε κύβους την ψύχα του ψωμιού. Βυθίζουμε τις ντομάτες 1 λεπτό σε βραστό νερό. Τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσουν, το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε το ψωμί και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν τα κυβάκια του ψωμιού και αφαιρούμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Προσθέτουμε το ψωμί και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν τα κυβάκια του ψωμιού και αφαιρούμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε και βράζουμε λίγα λεπτά ακόμη.

Περιχύνουμε με το ζεστό ζωμό των λαχανικων κα ιανακατευόυμε καλά. Σιγοβράζουμε τη σούπα 30 λεπτά, προσέχοντας μην κολλήσει. Λίγα λεπτά πριν το τέλος του βρασίματος, προσθέτουμε τα φύλλα του θυμαριού και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Όταν σερβίρουμε τη σούπα, κρύα ή ζεστή, περιχύνουμε με λίγο λάδι και πασπαλίζουμε με φρεσκοτρυμμένο πιπέρι.

Το μυστικό: Η σούπα αυτή είναι ακόμη πιο νόστιμη, αν την ετοιμάσουμε από την προηγούμενη και την αφήσουμε στο ψυγείο. Μπορούμε επίσης να τη σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κεφαλοτύρι τριμμένο.