Μπακαλιάρος γιαχνί
Μπακαλιάρος γιαχνί
Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 κιλό μπακαλιάρος παστός
- 2 κιλά κρεμμύδια
- 1 φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένος
- 6 κουταλιές της σούπας λάδι
- αλάτι, πιπέρι
Αφαιρουμε την πέτσα του μπακαλιάρου. Τον κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε στο νερό, από το προηγούμενο βράδυ. Αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές. Την επόμενη μέρα, αφαιρούμε τα κόκαλα και αφήνουμε το μπακαλιάρο να στραγγίξει καλά. Από το προηγούμενο βράδυ, καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια με τισ σταφίδες, αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και πασπαλίζουμε με μπαχάρι.
Βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου σε ένα ταψί. Τα περιχύνουμε με τισ 3 κουταλιές της σούπας λάδι και ρίχνουμε λίγο ακόμη πιπέρι. Απλώνουμε από πάνω τα κρεμμύδια με τις σταφίδες. Περιχύνουμε το φαγητό με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 40-45 λεπτά στους 200 βαθμούς C.
Πριν το τέλος του ψησίματος, εάν το φαγητό έχει βγάλει νερό, το βάζουμε στο γκρίλ 10-15 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.