Ζυμαρικά με σάλτσα μελιτζάνας


Ζυμαρικά με σάλτσα μελιτζάνας

Ζυμαρικά με σάλτσα μελιτζάνας
υλικά για 4-6 άτομα

- 500 γραμ σπαγγέτι ή μακαρόνια απλά
- 2 μεγάλες μελιτζάνες
- 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες
- 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμέα
- μισό φλιντζάνι τους τσαγιού ελαιόλαδο
- μισό κουταλάκι του γλικού ζάχαρι
- αλάτι, πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
- 4 κουταλιές της σούπας κεφαλογραβιέρα ή ρεγκάτο τριμμένο

Καθαρίζουμε, πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για να στραγγίσουν 30 λεπτά. Στο μεταξύ ξεφλουδίζεουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη.

Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις μελιντζάνες 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρις ότυ η σάλτσα δέσει. Προσ το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε και το μαιντανό.

Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε, τα σερβίρουμε με τη σάλτσα μελιντζάνας και τα πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα ή το ρεγκάτο.