Ταλιατέλες με σάλτσα κολοκυθιών
Ταλιατέλες με σάλτσα κολοκυθιών
Υλικά για 6 άτομα
- 500 γραμ ταλιατέλες
- 300 γραμ κολοκυθάκια κομμένο σε ροδέλες
- 2-3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
- 1 σκελ΄δα σκόρδο.Προσθέτουμε1 κρεμμύδι ψιλοκκομένο
- χυμός μισού λεμονιού
- 180 ml κρέμα γάλακτος
- 80 γραμ ροκφορ ή γκοργκοντζόλα
- πιπέρι, λίγο βασιλικό
Ζεσταίνετε τη μαργαρίνη και σοτάρετε τα κολοκυθάκια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε το κρεμύδι και το σκόρδο και σινεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το τυρί κομματιασμένο και το πιπέρι Βράζουμε τις ταλιατέλες και τις στραγγίζουμε. Τισ ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το μείγμα των κολοκυθιών και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να δέσει η σάλτσα. Γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.