Χοντρό μακαρόνι αλα αραμπιάτα (με σκόρδο και καυτερη πιπεριά)


Χοντρό μακαρόνι αλα αραμπιάτα (με σκόρδο και καυτερη πιπεριά)

Χοντρό μακαρόνι αλα αραμπιάτα (με σκόρδο και καυτερη πιπεριά)
Υλικά για 4 άτομα

- 500 γραμ χοντρο μακαρόνι
- 7-8 σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση
- 4 καυτερές πιπερίτσες
- 2 ντομάτες φρέσκιες, ώριμες αλλά σφιχτές
- 2 κουταλιές της σούπας ανάμεικτα μυρωδικά (ρίγανη, ξερό μαιντανό, ξερό βασιλικό, εστραγκόν)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 7-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 10 γραμ κεφαλοτύρι τριμμένο σε λεπτό τρίφτη ή παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρος και τις ψιλοκόβουμε. Τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσουν. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές,α φού προηγουμένος αφαιρέσουμε τους σπόρους.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμετο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και τισ πιπεριές ανακατεύοντας διαρκώς. Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα μυρωδικά.

Προσθέτουμε στο τηγάνι την ψιλοκομμένη ντομάτα και τηγανίζουμε για πολύ λίγο χρόνο ανακατεύοντασ. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με την καυτή σάλτσα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.