Σπιτικά Ζυμαρικά (με αυγά)
Σπιτικά Ζυμαρικά (με αυγά)
υλικά για μισό κιλό σπιτικά ζυμαρικά
- 4 αυγά
- 250 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γραμ σιμιγδάλι ψιλό
- λίγο γάλα
Συνταγή
Βάζουμε στο μπόλ του μίξερ το αλεύρι, το σιμιγδάλι και τα αυγά. Χτυπάμε προσθέτοντας τόσο γάλα όσο χρειάζεται για να αποκτήσουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Στη συνέχεια βγάζουμε την ζύμη την απλώνουμε και την κόβουμε στο σχήμα που εμείς επιθυμούμε. Τα σπιτικά ζυμαρικά τα βράζουμε 4-6 λεπτά.
Παραλλαγή με σπανάκι
Μειώνουμε κατά 1 την ποσότητα των αυγών (δηλαδή για 500 γραμ αλεύρι και σιμιγδάλι 3 αυγά) και προσθέτουμε στο μείγμα των αυγώ με το νερό, 80 ml πουρέ από ξεπαγωμένο κατεψυγμένο σπανάκι. Η διαδικασία κατά τα άλλα παραμένει η ίδια.