Ριγκατόνι Ογκρατέν


Ριγκατόνι Ογκρατέν

Ριγκατόνι Ογκρατέν
Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γραμ. ριγκατόνι
  • 1 μαγειρικός κύβος για ζυμαρικά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 100 γραμ μανιτάρια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γραμ μπέικον κομμένο σε κύβους
  • 100 γραμ ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 100 γραμ.μοτσαρέλατριμμένη
  • 100 γραμ κεφαλο γραβιέρα τριμμένη
  • 40 γραμ παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • φρασκοτριμμένο πιπέρι



Συνταγή
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια κομμένα σε μικρά φετάκια για 5-6 λεπτά. Βγάζετε το μείγμα από το τηγάνι και ρίχνετε μέσα το μπέικον (χωρίς λιπαρή ύλη). Το ροδίζετε για 4-5 λεπτά και το ρίχνετε στο μείγμα με τα μανιτάρια μαζι με το ψιλοκομμένο ζαμπόν.
Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο νερό στο οποίο έχετε προσθέσει και το μαγειρικό κύβο για ζυμαρικά, και τα στραγγίζετε καλά. Τα ρίχνετε στο πυρίμαχο σκεύος, προσθέτετε το μείγμα με τα μανητάρια και τα αλλαντικά και στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος, τα τυριά και λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο. Ανακατεύτε καλά και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.